maandag 23 oktober 2017

MeToo-manifest voor veiligheid en respect

Ook een man kan #MeToo zeggen

Minister Bussemaker vroeg mannen mee te doen aan de discussie MeToo. Onderstaand manifest is een poging daartoe, geschreven als uiting van respect voor vrouwen en erkenning van hun behoefte aan veiligheid. 

Gehoord en beantwoord

Na plaatsing op Facebook en Twitter wil ik graag de discussie bundelen zodat alle ideeën en emoties gehoord en beantwoord kunnen worden, ook voor wie niet op Twitter of FB zit. Daarom een blog.

Opkomen voor een vrouw

Belangrijkste vraag voor mij is hoe we punt 5 realiseren. Hoe maak je als man kenbaar dat je (onvoorwaardelijk) voor een vrouw opkomt als dat nodig is? Ik hoop natuurlijk dat dit blog veel reacties krijgt, vooral over dat laatste punt.

De inhoud van het manifeest

Klik op het plaatje om het geheel te zien.

Verkorte link

Een verkorte link naar dit blog is: http://bit.ly/MeToo-manifest.

2 opmerkingen:

  1. Dank je wel Rob voor je mooie steunbetuiging! Er zijn ook zoveel niet-begrijpende reacties geschreven, mensen met #MeToo-irritatie vanwege het vele,de omvang, zodat soms aan de pijn van het onderwerp voorbij werd gegaan. Dan doet het zeer goed jouw manifest te lezen. Een hart onder de riem voor ieder en een stapje richting een mooier met elkaar omgaan. Heek goed dat je ook benoemt dat mannen helaas evenzeer #MeToo-ervaringen hebben. Dat het voor veel mannen wellicht nog moeilijker is dat te uiten, openbaar, omdat dat wellicht sociaal nog lastiger is. Maar dat mannen elkaar op naar gedrag gaan aanspreken, dat kan zo'n sleutel zijn. De Volgende generaties met besef van respect voor allen en respect voor andermans grenzen opvoeden is nu vervolgens een schone taak voor opvoeders en maatschappij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Mirry, voor je commentaar. Omdat Google geen bericht geeft van commentaar had ik het helaas nog niet eerder gezien.

    Als jij ook een blog oid hebt zal ik daar graag een reactie op geven of dat verspreiden.

    En mocht je een idee hebben hoe mannen die een vrouw willen steunen, voor haar herkenbaar zijn, dan hoor ik het graag.

    BeantwoordenVerwijderen